Ce să vizitezi în județul Buzău

La doar câteva ore de capitală, judetul Buzau este o destinație interesantă, cu nenumărate atracții naturale, așezări rupestre și locuri ieșite din comun, numai bune pentru vizitat. Iată câteva destinații demne de pus pe listă.

 

Vârful Mălâia

 

Cu o înălțime de 1662 m,  Vârful Mălâia oferă o priveliște spectaculoasă către Lacul Vulturilor. Există multe trasee marcate care duc pe vârf, ușor de practicat, însă toate superbe. Una dintre cele mai ușoare căi pentru vârful Mălâia este pe un traseu de aproximativ o oră și jumătate, care se întinde pe o distanță de 2,5 km:  Poarta Vânturilor 1490 m  – Vârful Mălâia 1662 m – Fețele Mălâia

 

Pentru un drum mai lung, traseul Dosul Muntelui 1410 m – Vârful Bocârnea 1657 m – Poarta Vânturilor 1490 m – Vârful Mălaia 1662 m – Șaua (culmea) Blojii 1470 m este ideal.

 

 

Vulcanii Noroioși

 

Dacă aveți chef de văzut peisaje parcă de pe altă planetă, Vulcanii Noroioși sunt o destinație care sigur vă va pune imaginația la încercare. Geografia zonei în continuă schimbare, relieful bizar, unic, face multe filme SF să pară mai plauzibile. Vulcanii Noroioși oferă un spectacol memorabil. Drumul este accesibil, ușor de parcurs cu autoturismul.

 

 

Țara Luanei

 

Țara Luanei nu este un spațiu bine definit pe hartă. Situată undeva în zona localităților Aluniș (comuna Colți), Nucu (comuna Bozioru) și Ruginoasa (comuna Brăiești), Țara Luanei îndeamnă la întoarcerea la sacru prin concentrația mare de locuințe monahale precum Bisericuța lui Iosif, Chilia lui Dionisie Torcătorul și Agatonul Nou.

 

 

Culmea Ivănețu

 

Deși Munții Buzăului sunt cunoscuți pentru vârfurile înalte, la fel de impresionante sunt și culmile mai joase, pitorești, precum culmea Ivănețu. Situată la granița cu dealurile Subcarpaților de Curbură, Culmea Ivănețu adăpostește cea mai mare parte a așezărilor rupestre buzoiene, perfecte pentru orice explorator care vrea să cutreiere destinații neobișnuite.

 

Proiectul care arată județul Buzău așa cum nu l-ai mai văzut

Experiențe Buzău este un proiect coordonat de Cristina Ivan care își propune să exploreze potențialul turistic al județului Buzău, totodată sprijinind comunitatea rurală. Trei participanți învață de la profesioniști să fotografieze împrejurimile. Experiente Buzau vă arată un Buzău inedit, altfel decât poate îl știți deja, direct prin ochii celor care îl cunosc îndeaproape.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Lasă o recenzie de cazare...

*