Cazare Arad
Cazare județul Arad: vezi aici TOATE unitățile de cazare din județul Arad. Cel mai complex site de cazare din România. Prețuri mici! Informații reale!
OFERTE CAZARE JUDEȚUL ARAD
Doar aici găsești cea mai completă ofertă de cazare din județul Arad.
Echipa cazaredinromania.ro actualizează zilnic cu informațiile primite direct de la hotelieri pentru ca vacanța ta în județul Arad să se transforme într-o experiență plăcută.
Rezervări directe la hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare din județul Arad. Vezi pe fiecare pagină de prezentare poze, tarife și comentarii de la turiști, apoi contactează telefonic sau prin formularul de contact unitatea de cazare dorită!
Vacanță plăcută!
Acoperind râul Mureș și ocupând părți atât din provincia Crișana, cât și din Banat, orașul Arad își urmărește istoria înapoi până în secolul al XI-lea. Aradul s-a dezvoltat ca post comercial important în timpul ocupației turcești, între 1551 și 1699. După 1699, orașul a fost condus de Monarhia habsburgică, iar în 1834 Arad a fost declarat " oraș regal" de către împăratul Francisc I al Austriei.
Astăzi, Arad este un important centru industrial și un centru de transport, având două universități, un seminar teologic ortodox român, o școală de formare pentru profesori și un conservator de muzică.
Bisericile și catedralele din oraș acoperă patru secole, mai multe denominațiuni și stiluri arhitecturale, variind de la baroc la neoclasic.
Județul Arad găzduiește și unele mănăstiri ortodoxe importante, cum ar fi cele de la Hodos-Bodrog (datând din 1177), Bezdin (datând din 1334), Gai (construit în 1760-1762), Sf. Mănăstirea Maria - Radna Franciscană (construită în 1727 - 1826), Biserica ortodoxă domnească din Halmagiu (datând din secolul al XIV-lea), Biserica romano-catolică din Sânpetru Germană (construită în 1774).
Obiective turistice
Orașul Arad este un oraș cu impresionante clădiri și arhitectură, cu multe dintre principalele atracții situate de-a lungul arterei principale, Bulevardul Revoluției, cu arbori albi, cu tramvaie care rulează de-a lungul ei. Printre acestea se numără Palatul Culturii (1911-1916), Biserica Roșie în stil neogotic și secesionist (1906), Biserica Romano-Catolică mare (1902-1904) și teatrul de stat neoclasic (1874).
Există, de asemenea, câteva exemple minunate de art nouveau, în special de-a lungul Străzii Cloșca și în jurul Pieței Avram Iancu, cum ar fi Palatul Bohus. Există, de asemenea, o piață extinsă în partea veche a orașului, la vest de Piața Avram Iancu, umbrită de turnurile înalte ale Catedralei ortodoxe baroce (1865) și în vecinătatea vechiului turn de apă (1896), fiind restaurată ca muzeu. La colțul cu Strada Mihai Eminescu veți găsi farmacia secesionistă Grozăvescu (Farmacia Grozăvescu), care și-a păstrat interiorul original.
La est de Piața Avram Iancu se află Teatrul Vechi (1817) unde a lucrat o dată poetul național Mihai Eminescu. A devenit Cinema Urania în 1903, dar acum este refăcut ca teatru. Mai departe, spre sud, lângă Piatra Veche, se află vechiul cartier evreiesc și câteva sinagogi. Dincolo de cartierul sârbesc, se află Biserica Ortodoxă Sârbă Sf. Petru și Pavel (1692-1702), care a fost reconstruită în stil baroc în 1790.
Cetatea Aradului, cu o fortăreață în stilul lui Vauban, cu formă de stea cu șase caractere, a fost construită sub ordinul împărătesei Hapsburg Maria Tereza între 1763 și 1783.
Patrimoniul Evreiesc al Aradului
Sinagoga Evreii s-au stabilit la Arad la începutul secolului al XVIII-lea și în prima jumătate a secolului al XIX-lea, orașul a devenit un centru de conducere al iudaismului reformat sub conducerea rabinului Aaron Chroin, care a oficiat între anii 1789-1844. Acesta a susținut un proces gradual de schimbări în ritual, folosirea limbii germane în timpul serviciilor și chiar introducerea muzicii de organe în sinagogă.
Înainte de cel de-al doilea război mondial, aproximativ 10.000 de evrei locuiau în Arad; comunitatea a supraviețuit Holocaustului și majoritatea au mers în Israel. La sfârșitul anilor 1990, comunitatea evreiască din Arad a fost a doua cea mai mare din țară (după cea de la București). Orașul are două sinagogi, ambele situate în vechiul cartier evreiesc pitoresc, cu casele sale caracteristice mici, blocate strâns împreună, în mijlocul unor străzi și piețe liniștite. Sinagoga Neologului face parte din Centrul Comunitar Evreiesc.
Atracții turistice
Podgoria Minis Maderat
Podgoriile din Arad se întind pe dealurile ce se învecinează cu partea de vest a Munților Zarand, între Lipova și Pancota. Steaua regiunii este podgoria lui Minis. În 1862, la un concurs de vinuri din Londra, Roșu de Minis a primit cel mai mare premiu. Cu mai mult de un secol înainte, vinurile din Minis au fost exportate în Anglia, Suedia, Olanda, Germania, Elveția și chiar în America.
Soiul roșu, nativ, Cadarca, care prezintă o culoare rubin-roșie, cu un gust amețitor de cuișoare proaspete, a fost vinul curții imperiale din Viena în timpul domniei împăratului Franz Josef în secolul al XVIII-lea. Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarca sunt produse utilizând tehnologii clasice de vinificație, în timp ce vinurile albe, cum ar fi Rieslingul italian, Traminer, Pinot Gris și Sauvignon Blanc, sunt obținute prin utilizarea zygmurului de răcire, rezultând vinuri albe de fructe de mare finețe .
Lipova Town & SPA
Frumosul oraș vechi Lipova a servit în secolul al XVII-lea ca punct de întâlnire pentru comercianții din Moldova, Muntenia, Transilvania și țările europene vecine, venind aici pentru a-și comercializa mărfurile la bazarul local. Apele minerale naturale sunt cunoscute încă din secolul al XVI-lea, iar în 1892 a fost înființată aici o stațiune de epurare (Baia Lipova). Izvoarele cu apă minerală se află la 2,5 km distanță de centrul orașului. Apele minerale sunt ferugine, bogate în bicarbonat, calciu, sodiu și magneziu (îmbuteliate la Lipova) și sunt recomandate în tratamentul bolilor cardiovasculare, în afecțiunile tractului digestiv sau afecțiunile asociate.
Cetatea Șoimoș
La est de Lipova, puteți vizita ruinele deschise de piatră din Cetatea Șoimoș, o dată pe gardianul traseului comercial dintre Transilvania și Crișana. Datând din secolul al XIII-lea, cetatea a fost ulterior abandonată în jurul anului 1790. Vestigiile lucrărilor din piatră din perioada Renașterii pot fi totuși admirate și astăzi.
Țara Zarandului
O zonă etnografică interesantă, ținutul Zarand este adăpostul satelor tradiționale Bârsa, Bârzava, Birchis și Buteni. Broderiile în roșu și negru, hainele din piele de oaie făcute de blănurile de la Buteni, jachetele fără mâneci făcute în Bata, ceramica de la Birchis sunt bine cunoscute. Gospodăriile țărănești tradiționale au fost remarcabil conservate în satele situate în zonele montane.
Biserica Sfântul Anton de Padova
Construită după planurile arhitectului Emil Tabacovics, se află pe locul Bisericii Minorita. Fiind un edificiu monumental cu o înălțime de 56 m, este boltită cu coloane la intrarea principală, iar deasupra porții poate fi admirată copia operei a lui Michelangelo "Pieta".
Podul Traian din Arad
Deși mult mai mic în forma sa actuală, Podul Traian din Arad este foarte asemănător cu faimosul Podul Libertății situat de-a lungul Dunării, la Budapesta. În 1945, podul din Budapesta a împărțit aceeași soartă ca podul din Arad, deoarece a fost dinamizat de raidurile naziștilor, dar consecințele au fost mai importante.
Turnul de apă din Arad
Clădirea este o construcție masivă de piatră și cărămidă, evidențiindu-se prin ornamentele balcoanelor și ferestrelor sale. Obișnuia sa fie un furnizor de apă și funcționa ca sirenă de incendiu pentru oraș. Astăzi, este un mic muzeu dedicat apei, care găzduiește expoziții tematice.
Palatul Culturii din Arad
Această clădire în stil eclectic din 1913 găzduiește Muzeul de Arheologie și Istorie, precum și Orchestra Filarmonicii.
Despre cazare Arad
Cazare Arad - Continental Forum Arad- este situat la kilometrul 0 al orașului Arad, aflândeu-se în vecinătatea multor atracții turistice. Aici confortul se îmbină cu eleganța, rezultând un ambient perfect unei vizite reușite. În proximitatea hotelului, se află următoarele obiective turistice: Cetatea Șoimoș, Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, Ștrandul Neptun, Turnul de Apă, Cetatea Aradului, Catedrala Romano-Catolică, Palatul Administrativ, Filarmonica de stat Arad.
Cazare Arad - Best Western Central – situat într-un frumos decor, înconjurat cu verdeață și aflat chiar în centrul Aradului, acest hotel facilitează accesul la obiectivele turistice din oraș, dar și la atracțiile culturale. Totodată, vă puteți delecta pe terasa hotelului care vă oferă un peisaj frumos și liniștit, o atmosferă benefică pentru un concediu de poveste.
Cazare Arad - Hotelul Coandi – se află la vechea graniță dintre Ardeal și Banat. Se deosebește printr-un stil classic, dominat de piele naturală și lemn masiv. Atmosfera caldă este întregotă de serviciile oferite, iar atenția cade mereu asupra detaliilor. Datorită poziționării sale, este ideal pentru întâlniri de afaceri, fiind o oporturitate pentru a stabili legături între Vestul Europei (prin Ungaria) și orice loc din Transilvania sau Romania.
Cazare Arad - Hotel Iris – oferă turiștilor o vizită la aerodromul privat, unde aceștia se pot delecta cu zborurui de agrement folosind: Avioane, Deltaplane cu motor, Parapante cu motor, Parapante tandem. Acest hotel orientat către nevoile persoanelor care tranzitează orașul Arad sau se află în vizite de afaceri.
Cazare Arad - Hotel Phoenix – se află pe principala arteră și face legătura cu centrul orașului, aflându-se în imediata apropiere a zonei industriale vest Arad, a mall-ului Galeria și a complexului expozițional Expo Arad Internațional, la 3 km de autostrada spre Timișoara și drumul european spre vămile Nădlac și Turnu. Este un hotel ce îmbină eleganța și confortul, oferindu-le turiștilor o atmosferă caldă și plăcută.
Cazare Arad - Hotel President – este indicat nu doar persoanelor care își doresc relaxare, ci și persoanelor care desfășoară activități de serviciu. Căldura, liniștea și intimitatea sunt cuvintele cheie care descriu Hotelul President.
Cazare Arad - Hotel-Restaurant Xe-Mar – se află la intrarea în Arad dinspre Timișoara, situându-se în apropierea Podului Traian de peste râul Mureș. Aici vă așteaptă un ambient plăcut și inedit, o armosferă destinsă care cu siguranță vă va relaxa.
Cazare Arad - Hotel Lotus – se află în apropierea centrului Arad, fiind situat în Cartierul Funcționarilor. Este un spațiu liniștit, un ambient plăcut pentru un concediu relaxant.
Cazare Arad - Hotel Maxim – este situat în proximitatea centrului Arad, fiind la mică distanță față de punctele de interes. Fiind elegant și modern, oferă turiștilor o cazare ireproșabilă.
Cazare Arad - Hotel Parc – cuvintele care descriu acest hotel sunt rafinamentul și luxul. Situat pe malul Mureșului, în centrul istoric al orașului, oferă un peisaj pitoresc turiștilor. Aici veți regăsi îmbinarea perfectă a stilului clasic și rafinamentului modern.
Sorry, no posts matched your criteria.