Complex Turistic Terra Mythic din Ighiu se află la doar 10 minute de orașul Alba Iulia și este înconjurat de dealuri și coline. Este locul ideal dacă vă doriți o vacanță relaxantă și liniștită, în […] vezi cazare »

Cazare România: vezi aici TOATE unitățile de cazare din România. Cel mai complex site de cazare din România. Prețuri mici! Informații reale!
Cazare Alba: vezi aici TOATE unitățile de cazare din Alba. Cel mai complex site de cazare din România. Prețuri mici! Informații reale!
Echipa cazaredinromania.ro actualizează zilnic cu informațiile primite direct de la hotelieri pentru ca vacanța ta în Alba să se transforme într-o experiență plăcută.
Rezervări directe la hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare din Alba. Vezi pe fiecare pagină de prezentare poze, tarife și comentarii de la turiști, apoi contactează telefonic sau prin formularul de contact unitatea de cazare dorită!
Vacanță plăcută!
Alba Iulia, una dintre cele mai vechi așezări din România, cunoscută în timpurile cele mai vechi ca Apulum, a servit drept cel mai mare centru militar și economic în timpul ocupației romane. Temple, mozaicuri, termale și statui, amfiteatre, palatul guvernatorului "Daciarum Trium" - toate au făcut ca originalul Dacic Apulul să fie copia miniaturală a mamei Rome.
O cetate episcopală și un important centru politic, militar și cultural, Alba Iulia și-a atins vârful între anii 1542-1690, servind drept capitală a Principatului Transilvaniei independent și reședința prinților transilvăneni. În anul 1599, Mihai Viteazul a realizat aici, pentru o perioadă scurtă de timp, unirea celor trei principale provincii ale României: Țara Românească, Transilvania și Moldova. Orașul a devenit mai târziu un important centru de tipărire. În prezent, universitățile locale continuă tradiția vechilor școli academice.
Revolta țărănească condusă de Horea, Closca și Crisan, executată la 28 februarie 1785 pe Dealul Furcii, a transformat orașul într-un simbol al luptei pentru justiție și libertate.
Aici, la 1 decembrie 1918, provincia Transilvania și-a anunțat unificarea cu România. În 1922, prințul Ferdinand a fost încoronat Regele României într-un act care a reflectat uniunea realizată cu mai mult de patru secole mai devreme de Mihai Viteazul.
În orașul vechi vizitatorii se pot plimba pe străzile late, cu copaci, din cetatea habsburgică, una dintre cele mai impresionante din Europa, pentru a descoperi locurile istorice, culturale și arhitecturale de interes din Alba Iulia: Catedrala romano-catolică - cea mai veche și cel mai valoros monument al arhitecturii din Transilvania, Biblioteca Batthyaneum, Catedrala ortodoxă a Reunificării, Clădirea Babilon - care găzduiește Muzeul Național de Unificare, Sala Unirii, Palatul Apor, Palatul Domnească și Universitatea din Alba Iulia . Pentru cei interesați de atracții naturale și aventuri în aer liber, Alba Iulia este un bun punct de plecare pentru explorarea parcurilor Apuseni și Retezat.
Ce poți vizita în Alba Iulia?
Cetatea Alba Iulia
Cetatea Alba Iulia, proiectată de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, a fost construită între anii 1716 și 1735, folosind sistemul arhitectural militar Vauban - cel mai mare de acest tip din sud-estul Europei. Cetatea este remarcabilă atât pentru elementele sale arhitecturale, cât și pentru frumusețea celor șase porți, unice în structurile militare europene. Fără îndoială, artiștii, sculptorii Johann Koning, Johan Vischer și Giuseppe Tencalla, au fost inspirați de mitologia antică.
Câteva kilometri de ziduri din cărămidă și pietre de carieră formează o formă de stea în șapte puncte, cu șapte bastioane (Eugene din Savoia, Sf. Ștefan, Sfânta Treime, Sf. Mihail, Sf. Carol, Sf. Capistran și Sf. Elisabeta) păzite de către șase porți monumentale. Porțile, mostre valoroase ale stilului baroc timpuriu, au servit drept model pentru arhitectura ardeleană din secolul al XVIII-lea.
Palatul domneasc - Palatul Princiar
Palatul domnesc, construit în secolul al XVI-lea, a fost reședința domnitorului Mihai Viteazul în timpul primei uniri politice a românilor în anii 1600. După invazia otomană și tătară, palatul a fost distrus. În timpul domniei domnilor Gábor Bethlen și George II Rakoczi, palatul a fost restaurat, dar nu și în starea lui anterioară. Din 1700, clădirea a fost folosită ca cazarmă militară. Spre Palat se află Sala Unirii, unde a fost semnat actul de unificare între celelalte provincii istorice din România și Transilvania în timpul Marii Adunări din 1 decembrie 1918.
Biblioteca Batthyaneum
În 1780, Ignac Batthyany, episcop de Transilvania, a transformat o fostă biserică unitariană într-una dintre cele mai renumite biblioteci din Transilvania. Biblioteca Batthyaneum este cunoscută în întreaga lume pentru manuscrisele sale rare - peste 60.000 de documente, inclusiv Codex Aureus (secolul al IX-lea), cunoscută și sub numele de Evanghelia Lorsch, conținând Evanghelia după Marcu și Matei, Psalmii lui David, Codex Burgundus ), Biblia Sacra (sec. Al XIII-lea), Pentateuhul din Orăștie (1850), Biblia lui Șerban Cantacuzino și Noul Testament din Balgrad (1648). Primul observator astronomic din Transilvania a fost fondat aici în 1792.
Palatul Apor
Palatul Apor este situat în apropiere de Biblioteca Bathyaneum. Construit în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, a servit ca reședință a domnitorului Apor și la începutul secolului al XVIII-lea pentru liderul armatei austriece, prințul Steinville. Palatul Apor a fost renovat în 2007.
Catedrala ortodoxă a Reunificării
Situată lângă intrarea vestică a cetății, impresionanta catedrala ortodoxă a fost construită între 1921 și 1923 pentru a sărbători reunificarea Transilvaniei cu România. Primii monarhi ai României unite, regele Ferdinand I și Regina Maria, au fost încoronați acolo la 15 octombrie 1922.
Catedrala romano-catolică
Catedrala catolică, construită în secolul al XIII-lea pe locul unei biserici romane distruse în timpul invaziei tătarilor din 1241, prezintă unul dintre cele mai impresionante interioare renascentiste din Transilvania. Lumina care vine din ferestrele gotice contribuie la crearea unei atmosfere eterice. Aici se află mormântul domnitorului Iancu de Hunedoara (c.1400 - 1456), precum și al polonezei Isabella Jagiełlo (1519-1559), fostă regină a Ungariei.
Muzeul Național al Unificării
Muzeul Național al Unificării, situat în clădirea Babilon, a fost construit inițial în scopuri militare între anii 1851 și 1853 și transformat într-un muzeu în 1887. Muzeul prezintă o secțiune preistorică, secțiuni daco-romane și feudale și secțiuni pentru marele luptele cu turcii, Revoluția din 1848, Unificarea Principatelor în 1859, Primul Război Mondial, Uniunea Transilvaniei cu România.
Cele două etaje și cele peste 100 de camere găzduiesc expoziția permanentă, depozitul, biblioteca și laboratoarele reastaurate. Sala de Unificare, aparținând și Muzeului Național, a fost înființată în anul 1895 ca un castel militar al garnizoanei din Alba Iulia, însă semnificația sa istorică distinctivă se datorează faptului că a găzduit, la 1 decembrie 1918, mitingul României din 1228 delegați din Transilvania, care au decis unirea provinciei cu România.
Despre cazare Alba Iulia
Cazare Alba - Hotel Medieval – este amplasat în mijlocul cetății Alba Iulia, într-o clădire veche, care îmbină farmecul istoriei cu liniștea locului în care se află. Acest loc oferă persoanelor care doresc să se cazeze o splendidă vedere asupra ansamblului de fortificații militare: unele camere au vedere spre Traseul celor Trei Fortificații, iar alte camere oferă vedere spre Obeliscul "Horea, Closca și Crișan" și Orașul de Jos.
Cazare Alba - Hotel Transilvania – este situat în inima centrului civil al orașului Alba Iulia, oferind acces facil turiștilor la punctele de interes din oraș.
Cazare Alba - La Maison de Caroline - Situat în orașul vechi al orașului Alba Iulia, pe o stradă liniștită, hotelul La Maison de Caroline se pliază atât pentru călătorii de afaceri, cât și pentru vacanțe relaxante în zona Transilvaniei. Construită acum 120 de ani, clădirea care găzduiește hotelul vă întâmpină într-o arhitectură specifică de la sfârșitul secolului al XIX-lea, stil maghiar, este un conac cu o atmosferă specială, având camere pline de istorie. La Maison de Caroline reușește să păstreze frumusețea vechilor case care se îmbină cu serviciile și facilitățile unui hotel modern. Oferă un aer boem locului, iar florile și verdeața care te înconjoară, ridică întregul peisaj la superlativ.
Cazare Alba - Pensiunea Crown Royal – care vă oferă acces rapid la Cetatea Alba Lulia și Catedrala Ortodoxă
Cazare Alba - Hotel Parc- dacă doriți să vă desprindeți de încărcătură istorică a orașului Alba Iulia, Hotel Parc este perfect pentru alegerea voastră. Situat în centrul orașului, este conectat la tot ce înseamnă modernitate și lux, fiind o alegere excelentă în special pentru oamenii de afaceri.
Cazare Alba - Hotel Hermes – situat în cartierul Cetate, îmbină istoria post-decembristă a județului Alba cu modernismul zilelor noastre. Ambientul interior oferit de Hotel |Hermes este unul proprice odihnei. Iar bucătăria hotelului pune la dispoziție atât preparate tradiționale transilvănene, cât și preparate cu specific internațional.
Cazare Alba - Vila Elisabeta – este o vilă colonială amplasată într-o oază de liniște din nordul Orașului Alba Iulia. Este un refugiu perfect departe de aglomerația și agitația urbană. În apropierea acestei vile, puteți găsi : Parcul de aventură Alba Iulia la 3,3 km, Casa memorială a lui Lucian Blaga la 14 km, Cheile și Mănăstirea Râmeț la 37 km, Salina Turda este la 72 km.
Cazare Alba - Complexul Terra Mythica – se caracterizează prin istorie, trăire, natură. Pensiunea Terra Mythica îmbină armonios piatra, lemul și apa intr-un corolar al frumuseții peisajistice. O dată cazați aici, puteți respira aerul răcoros al Munților Apuseni.este un loc excelent de relaxare și recuperare fizică.
Cazare Alba - Vila Steaua Nordului – situată în apropierea Cetății Alba Carolina, Vila Steaua Nordului este un adevărat colț de rai și o oază de liniște. Vara vă puteți bucura de piscina exterioară, iar iarna de piscina interioară și de saună.
Cazare Alba - Pensiunea Ara – se află la ieșire din orașul Alba Iulia, către Zlatna-Câmpeni, în cartierul Micești. Pensiunea dispune de un heleșteu unde puteți amdira în liniște nuferii și peștii, dar unde puteți și pescui. În apropierea pensiunii puteți vizita: centrul istoric al Albei Iulia unde puteți vedea Muzeul Unirii, Sala Unirii, Catredrala Reintregirii Neamului, Traseul Celor 3 Fortificații, Porțile Cetății și Parcul din Cetate cu Fântâna cinetică. Dacă doriți să faceți plimbări mai lungi, puteți vizita Cheile Râmețului și Mănăstirea de la Râmeț, Cheile Galzii, Piatra Craivei, Cetatea de la Calnic.
Complex Turistic Terra Mythic din Ighiu se află la doar 10 minute de orașul Alba Iulia și este înconjurat de dealuri și coline. Este locul ideal dacă vă doriți o vacanță relaxantă și liniștită, în […] vezi cazare »
Pensiunea Sub Piatră din Sub Piatră este situată în inima munților Apuseni, la gura Peșterii Huda lui Papara, într-un cadru natural excepțional, înconjurată de rezervații naturale, păduri, peșteri, stânci. Cu siguranță veți fi încântați de […] vezi cazare »
Pensiunea Vidra de Sus din Lunca Bisericii este situată în apropierea Muntelui Găina și este locul unde veți petrece momente liniștite și relaxante într-un cadru natural de excepție. Cu siguranță veți dori să vă întoarceți […] vezi cazare »