La pas prin Timișoara – surprinde toate frumusețile orașului în mai puțin de două ore

Unii îi spun „cetatea de pe Timiș”, unii „orașul de pe râul Bega” și alții nu exagerează cu nimic când o numesc „Mica Vienă”. Iată câte denumiri care adăpostesc pagini pline de istorie îi sunt atribuite minunatului oraș Timișoara.

Orașul Parcurilor este al treilea pol cultural din România

Dincolo de paginile care freamătă de istorie, Timișoara mai adăpostește o arhitectură aparte, suprafețe întinse de verdeață, împrejurimi de poveste, precum și tot felul de facilități pentru turiști, evenimente culturale și de divertisment, plus o seamă de monumente emblematice, instituții cu renume mondial, teatre și districte de afaceri.

După București și Iași, se pare că Timișoara este al treilea pol cultural din țară din punct de vedere al diversității ofertei culturale și al mărimii. Și, de parcă nu ar fi fost suficient, Timișoarei i se mai spune și „Orașul Parcurilor”. Turiștii care se bucură de o ședere mai lungă în Timișoara, nu pierd nicio clipă și iau la pas Parcul Central Timișoara, urmat de Parcul Rozelor și de Parcul Botanic, ca la final de zi să se relaxeze în Parcul Carmen Sylva.

Piețele Timișoarei – gazde ale celor mai emblematice obiective turistice și evenimente culturale

Dar dacă nu ne numărăm printre norocoșii care se bucură de o ședere mai lungă în Timișoara, cum putem surprinde esența orașului în doar câteva ceasuri? Aici, ne poate ajuta un ghid turistic din Timișoara care ne garantează un tur grozav și cât se poate de cuprinzător și care nu omite nicio emblemă a orașului. Pentru un astfel de mini tur al Timișoarei nu avem nevoie decât de circa două ore și de multă curiozitate și apetit pentru cunoaștere și frumos.

Se poate vorbi despre o listă lungă de obiective turistice de mare importanță, iar Piața Victoriei este atracția fruntașă. Se mai numește Piața Operei sau Piața Revoluției, locul unde s-au adunat mii de români în anul 1989 pentru a răsturna regimul comunist. Piața Victoriei este un simbol al Timișoarei prin prisma istoriei, dar și prin cea a bogăției arhitecturale. În partea de sud a pieței, zărim Catedrala Mitropolitană, ridicată în stil bizantin moldovenesc, iar pe cealaltă parte, putem admira Opera Română care găzduiește cele trei teatre de stat cu activitate în limbile română, germană și maghiară. Nu departe de Piața Victoriei, se află Castelul Huniade, multe alte obiective turistice și canalul Bega. Plimbările de relaxare se transformă în experiențe minunate în acest loc încărcat de istorie, cultură și spiritualitate.

Pe parcursul turului în Timișoara ajungem și în Piața Libertății, una din cele mai vechi piețe ale orașului, care adăpostește cu mare grijă Palatul Contelui de Soro împreună cu bustul lui Decebal, monumentul Sfântului Ioan Nepomuk, precum și Primăria Veche.

Turul cuprinde și o scurtă plimbare în Piața Unirii, numită și Piața Domului. Este cea mai veche piață din Timișoara, care cuprinde Domul Catolic, Palatul Baroc, Episcopia Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, Liceul Teoretic N. Lenau, precum și o seamă de clădiri de secol XVIII și XIX.

Întregul oraș este înțesat de clădiri emblematice și multe străduțe se vor dovedi a fi păstrătoare de farmec, cultură și istorie tumultuosă. Timișoara este surprinzătoare pe tot parcursul anului, iar piețele unde veți ajunge sunt toate gazde ale unor evenimente culturale minunate. Concerte, târguri tradiționale tematice, proiecții de filme, festivaluri și seri de lectură sunt doar câteva modalități prin care Timișoara știe să fie pe placul tuturor turiștilor.

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

About Mariana Nicolae

Lasă o recenzie de cazare...

*